Thursday, July 29, 2010

kau manja!~

assalamualaikum, salam satu malaysia, salam perpaduan, salam khamis. :)

ok, blog updated after dia da nak dekat berhabuk. cepat2 yana lap~. hehe :D
ok, camane nak mula ayat heh. eh bukan nak mula cerita. cerita tentang KAU manja!~.

ok, macam ni. sekarang ni KAU study lagi. 3rd year of BSc mathematics with education.
ok, rasa kejap je dah tahun 3. macam baru semalam terkedek-kedek jalan nak pergi daftar kat dewan KZ ngan baju kurung pink, ngan emak abah. bawak fail segala. erk ok, stop. tapi dalam part yang lain terasa nak cepat2 grad. sebab nak rasa dapat gaji. =.= teruk gila kn sebab die.
tiba-tiba hari ni terasa lagi macam time study ni manja sangat. sebab nota sentiasa ada. cuma kena print kat MyGuru. tapi part yang paling manja tak print pun. alasan 'ala boleh baca dari laptop'. tapi macam tak tahu, bukak laptop, apa yang KAU click dulu?. "connect to UPSI_JARING" kan?. then bukak la fb, blog, gb, dan segala yang berkaitan.
pastu, assignment pulak, pantang dapat yang susah, mula la cari anak stewart la, anak churchill la nak tiru. nasib baik by group, kalau sorang2?. menangis!. x cukup, salahkan lecturer lagi, 'xtaw ke kita x taw nak buat'. see dapat nilai tak betapa manjanya.
'teacher should set a high standards to their students' lagi x cukup, buat last minit lagi. x tidur malam, pastu bila ada kelas pagi mula la ponteng kan?. alasan tak siap assignment.
heh sangat memalukan!. ini ke yang patut dibuat contoh.

lagi KAU manja sebab semua nak bertanggung. takde duit, mula la telefon mak abah. mintak duit segala bagai. cakap duit da habis. pernah cek tak duit KAU banyak habis kat mana?.
em kat makan banyak habis?. ok la, boleh diterima akal la sikit. tapi kalau tiap2 minggu nak makan kfc la pizza la, heh MANJA ok. next tak cukup ngan alasan makan. shopping lagi. ok, pandang dari sudut perempuan, benda tu memang tak boleh nak lari. sememangnya sinonim. tapi boleh tak KAU buat budget shopping atau limited shopping. maksudnya nak beli barang boleh tapi jangan la over sangat. duit yang orang bagi pinjam tu buat KAU belajar, bukan nak shopping beli barang tak tentu pasal. nama student tapi lagak kalah pensyarah.
heh KAU yang bernama LIYANA NAZURAH JAFFAR, bila kau nak berubah?. nak tunggu menyesal dulu baru nak berubah?. tak perlu la. lebih baik kau berubah,
'being a teacher not easy as ABC or 123, but as complicated as extaction of metal from its ore'.

*monolog dalaman dalam diri liyana yang berjanji nak berubah,
even macam dah terlambat tapi its better late from its nothing right?.

ok2, done~.
assalamualaikum~.

3 comments:

kobEj0rdan~ said...

cik liyana nazurah jaffar:)
bakal cikgu upenye.ehe
blaja molek2, n be GTL, bukan gatal, but great teacher Liyana, hehe:))

visit me:)

zulaikha said...

pergh!! terasa! tp btol la... sy rse sy manja. n perlu berubah!!

yana zuera said...

kobEj0rdan : insyaAllah~. :)

zu : yup, same2 kte berubh. jadi student yg bley brdri ats kaki sndri~. ;)

Related Posts with Thumbnails