Thursday, January 6, 2011

still dalam mood sekolah bukak. :)

assalamualaikum. salam sejahtera. :)

ok, hows ur day today?. eceh nak speaking speakang. eh eh betul semenjak
da takde subjek english, da lama tak cakap fully english ni.
so agak kekok bila nak cakap english tiba2. memang la subjek
yang yana ambil ni semua dalam english tapi still manglish. malay + english.
notes dalam english tapi cara penerangan lect dalam malay.
tak pe, just untuk persediaan perlaksanaan
Memartabatkan Bahasa Malaysia dan
Memperkukuhkan penguasaan Bahasa Inggeris (MBMMBI)
lepas pemansuhan PPSMI.

hari ini masuk hari keempat hari sekolah. adik yana baru nak start sem.
esok baru nak daftar. good luck 'STING boy'. tehee tadi masuk kelas,
dah la masuk lambat. tiba2 tak sempat nak tarik nafas bila baru duduk,
sebab dah jalan laju2 sebab takut lect da masuk, tapi,
'eh korang kelas takde la. pn EL *emergency leaves'.
wattafish. dah la kelas hari ni memang 2 jam tu je
. pfft dapat bayangkan tak. dapat tak. takpe chillax!.
so, duduk2, online dulu. nasib la kelas kat makmal komputer. :)
baru balik kolej~.

ouh. sekarang jam pukul 2.25 am. pffft lapar. =.='

eh tiba-tiba rasa tertekan. stress. stress tau.
tiba2 macam nak rasa stress. tiba2 je taw.
bila fikir banyak benda. hal2 dunia lagi. huhu grrr stress lagi.
kat mana nak LI
praktikal nak buat kat mana
proposal thesis
aktiviti tu
aktiviti ni
program tu
program ni
kerja tu
kerja ni
assignmen tu
assignmen ni
stress tak korang. stress kan. kan.

em dunia.dunia. ok sekarang baru nak pasang azam baru
' belajar untuk pandai bahagikan masa mak cik cafe, kalau boleh.
tapi kalau tak boleh belajar untuk pandai bahagikan
masa untuk diri sendiri pun da cukup ok la.'
chayok mak cik!. eh salah chayok yana! chayok!.

dalam minggu ni yana da masuk semua kelas. semua pun ok,
berjalan dengan lancar. dan tiba la kelas yang berbekalkan 6 jem kredit,
dengan muka berkerut-kerut, mampukah yana hadapi semua ni.
reflective journal sampai 4 kali. pastu pergi ganti double period class kat sekolah mana2.
lesson plan perlu jadi makann harian sekarang ni.
dan bermula lah tiba2 rasa nak stress.
kesimpulan, semua ni akan jadi kayu pengukur sama ada
liyana betul2 sedia dan mampu untuk jadi seorang guru,
bukan seorang guru yang hanya tunggu hujung bulan, gaji masuk.
bukan. T.T

entry ni stress kan. before korang pun akan tiba2 stress jom kita rilex dulu.



ok. done.
wassalam.
:)

4 comments:

Phat Lee said...

haih.malas pulak gua nak naik sem baru nih...

SheY PuLL said...

wah best nye kelas sikit..:)
dah last year kew?
sy pun kelas sikit dagkkk..
dalm seminggu 5 hari cuti..:)

yana zuera said...

@Phat Lee
lu imam muda tak boleh mlas2. ;p

yana zuera said...

@SheY PuLL
blum ag, second last year. hehe ;D
wah lgi best tu~.

Related Posts with Thumbnails