Monday, January 3, 2011

hari pertama sekolah : kaki da melecet. esok nak mintak MC ah. =.='

assalamualaikum. salam sejahtera.

hari ni first day pergi sekolah. i mean pergi kuliah.
orang lama2 biasa dia sebut kalau still belajar
ni tak kira lah kau kat uni obersea ke, mesia ke,
kat poli, kat mana2 la, tapi main point sedang belajar
tetap dianggap masih bersekolah. best kan.
terasa muda alami je. :D
tapi jangan terconfius plak ye.

sampai sekolah sharp pukul 8.05 am. awal lagi, lect pun tak masuk lagi,
kira yana datang awal jugak la kan even kat kelas semua coursemate dah datang.
masa da nak sampai kelas tu

beep beep. 1 new message
"yana.. jgn la kate xdtg klas..hehe.."

first day pakai kasut baru. eceh perlu ke mention.
memang perlu sebab masuk2 kelas kaki da melecet. pffft
boring da la nak pegi next kelas. eh eh tapi memang salah sendiri
pun tak pakai stokin. memang padan la muka kaw!
orang jawa cakap 'serves u right liyana!.'
nasib baik ada kawan baik yg sudi sedekahkan stokin,
dapat lah kurangkan kesakitan yang melanda
pastu dapat la pegi kelas dengan bahagianya.
dan bertambah bahagia bila masuk kelas eh eh 14 orang je.
bahagia bahagia!.

najwa : kenapa yana?.
yana : tak de papela, kaki melecet je.
najwa : ouh, tak gigit ke kasut?.
yana : dah, tapi tak makan saman kot.
najwa : ouh.

ni ikut petua orang tua2 la, bila kasut baru sebelum pakai
tu selawat dan gigit kasut tu supaya kasut tu tak gigit kaki kita.
paham tak?. paham tak?. dengar macam nonsense kan?.
tapi yana buat je. maybe masa gigit tu lupa nak selawat kot main gigit je,
tu yang da melecet sekarang kaki. heh alashan.
tapi sejauh mana kesahihan petua ni, tak taw la.
kalau betul tu semua atas kehendak-NYA.
tak payah la kaw percaya sangat, pastu marah bila kasut tu gigit kaw balik.

esok hari kedua nak pegi sekolah. esok kelas pack.
malas ah, nak pegi mintak MC boleh?.
kaki melecet tak boleh jalan. eceh alasan lagi.
sah sah pemalas tu memang ketara. =.='

ok2.done.
wassalam~.

p/s : ada tak cadangan tempat kat mana nak buat LI?.

8 comments:

bact said...

kasut pon kena gigit ke?

SheY PuLL said...

hye liana..:)

ak gget x cukup kuat tu..:)

tgok blog saye...ek



new n3..:salam..hye jom kumpul duit dinar..klu ade rezki boleh jadi jutawan tau..cube bace..

saya afi. said...

ooo baru tau ada petua gigit kasut~ hehehe

yana zuera said...

@bact
petua orng dulu2 la, untuk elak kaki melecet ke. :)

yana zuera said...

@SheY PuLL
agknye kot. huhu :)

yana zuera said...

@saya afi.
hehe after ni boleh la try buat. kasut baru yg belum pakai lagi ye. ;p

areripe said...

haha, kalut kasut berstud mcam mana nak tokok(gigit) berdarah mulut ow!
hehe!

http://radio-rare.blogspot.com/

yana zuera said...

@areripe
haha x yah gigit la cmtu~. ;p

Related Posts with Thumbnails