Saturday, October 16, 2010

tolong la, penat dah ni~.


assalamualaikum, salam satu malaysia, salam perpaduan,
salam sabtu,
salam pengakap!. :)

yeah!. sempena pesta konvokesyen kali ke 12 (sidang ke 2) ada macam2 aktiviti.
contoh macam DERMA DARAH, pertandingan lagu irama malaysia,
battle of the band. gerai dan jualan. pameran. dan macam2 lagi.
jemputla datang.

date : 12-17 oktober 2010
venue : kampus Universiti Pendidikan Sultan Idris.
meh2 la datang memeriahkan majlis!.
:)

ok, berbalik kepada cerita sebenar. cerita yang betul2 yana nak cerita.
betul2 punya, x tipu. memang2 betul. ok, stop. start cerita.


'kita harusla menderma dare'.
opps salah,
'kita harusla menderma darah'


yea! sudah berjaya untuk yang ke2 kalinya. derma darah tanpa sebarang masalah.
berat badan kurang, tidur x cukup, ada ambil sebarang ubat, atau ada sebarang penyakit, kepekatan darah cair ke.
atau bagi yang perempuan bulan datang.

ok, da lepas semua2. masa untuk derma darah.
untuk bag yang 450ml.
yeay! =.='

time tengah2 tunggu turn nak derma darah tu. nengok la keadaan sekeliling,
ada guys tu pun derma darah. tapi untuk bag yang 300ml. pastu dengar la jugak,
nurse tu bebual2. ada ayat yang menarik perhatian.

'ala dik, 300ml ni sikit je. paket2 perempuan je'


dalam hati yana:
urghh, habis tu akak nurse, saya ni?. 450ml.
taw la saya ni sihat kan. banyak lagi tu.
=.='
sampai naik lenguh tangan i nak pam.
nak penuhkan satu bag tu.
tapi, xpela. untuk kebaikan tabung darah negara.
saya sanggup!. tehee~. :)


time bag tu da nak penuh.
mereka nurses bebual sesama sendiri.
'eh da stop la. em xpe la, kita alter boleh tak'
'xyah la, lagi sikit je nak penuh da ni'

dengan memberi kata-kata semangat.
'pam dik, pam lagi. lagi sikit je nak penuh'


tolong la, akak nurse, penat dah taw. lenguh dah tangan ni nak pam.
x terlarat dah. orang sebelah ni pun da siap minum air segala,
tapi saya still terbaring, x siap2 lagi. =.='

lepas bag dah penuh. baring2. dan ok, boleh sambung shopping balik. tehee.
walaupun akak nurse tu risau yana pitam sebab dah beraeobik pagi tadi dan
maaf sebab yana tipu sarapan nasi goreng padahal makan cucuk2 tu je.
sebab takut tiba2 dia cakap.
'eh adik, tak boleh derma la, x makan lagi ni'. sorry. -.-


ok2. done.
wassalam

1 comment:

wanshah said...

caKK!!.. haa.. kan wanshah dah terbagi komen kat sini. hehehe..

Jom melawat sini...
http://wanshah87.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails