Wednesday, October 27, 2010

entry emo!.

assalamualaikum. readers stalkers!.

niat di hati, tak nak buat langsung pasal entry beremo. mungkin before ni secara tak langsung. atau tidak dinyatakan secara terang-terangan tapi kali ni betul-betul menyentap jiwa dan perasaan. sumpah!. hepp. mak dulu selalu marah bila kami adik beradik main sumpah-sumpah. cakap mak, dah adik-beradik takda la bohongnya.

ok la, kalau tak nak rasa boring ke hape, korang boleh la tekan tanda 'X' kat atas tu.
bukan menghalau, tapi kan da state 'rasa boring'. =.='
-----------------------------------------------------------------------

mak, satu je. angah mintak maaf sangat2 sebab mungkir janji kat mak.
janji angah nak balik cuti sem lama-lama kat rumah even cuti sem hanya ada 3 minggu je.
pastu sebelum exam angah ada 2 minggu tapi tak boleh nak
duduk kat rumah lama-lama jugak. angah just ada seminggu je
cuti tu pun time raya haji.

dalam bas tengah tidur2 ayam, telefon bunyi. 'luv mama' calling.
baru nak telefon mak bila sampai kolej nanti.
ah instinct mak sangat kuat!.

bla. bla. bla. *bebual la.
mak : angah balik cuti bila?.
[sejak demenjak ni, kalau telefon, mesti tanya hal yang sama.
bila nak balik. mak kalau la rumah kat taman malim, bukan kata tiap2 minggu,
tiap2 hari pun angah balik.=.=']
yana : em tak taw lagi la mak. maybe start cuti raya haji kot.
sebab ada kerja untuk open day next sem.
[mak. hakikatnya memang sangat sangat sangat sangat nak balik. tapi....]
mak : habis tu, balik rumah bila?.
yana : hari jumaat tu kot. raya haji cuti seminggu.
mak : ouh. habis tu hari ahad tu kena balik upsi la ea?.
yana : a'ah, final exam. pastu 5hb sampai 7hb ada camping.
pastu tak taw balik bila. kalau balik kejap2 je la kot.
mak : laa, kata da tak nak join2 lagi dah. kalau macam tu baik tak yah balik.
[ni awal-awal lagi mak dah cakap-cakap jangan la balik awal lagi. tapi... =.=']
yana : tak la mak. yang ni untuk open day kolej. hari tu lain punya.
em ntah la mak. tak taw lagi.
mak : da la. da la. takpe. ok lah.
[ok, fine. mak da kecik hati. selalu macam tu.
kalau tengah marah mesti nak letak phone cepat-cepat. =.=']
yana : mak, kirim salam abah.
[ABAH! MISS U!]
mak : hah ye lah. assalamualaikum.
yana : wa'alaikumsalam.

mak terus letak phone!.

tiba-tiba terasa sangat bersalah. tapi tak kan tiba-tiba nak tarik diri. ouh. tidak!.
ini pengalaman yang sangat patut untuk ditimba. time-time macam ni la kita boleh belaja banyak benda, jumpa macam-macam orang yang baik buruk. macam-macam!..
mak abah restu la angah nak belaja!.

satu je harapan angah, mak restu la apa yang angah buat ni, biar dalam hati mak nangis.
angah bukan nak jadi anak derhaka, sanggup melukakan hati mak ngan abah. tapi...
angah mintak maaf. angah nak belaja. macam abah cakap. 'BE NO.1'
mak, abah mesti nak nengok angah be no.1 kan.
ur pray such important to me.
:)

----------------------------------------------------------

kan da kata entry berEMOsi. yana je la kan. ok, faham.

ok2. done.
wassalam.



2 comments:

cik zulaikha said...

yana, mate saya dah berair.. huhu..
jgn nanges eh..(eh, cakap kat orang pulak.. paip mata sendiri dah pecah..huhu.)

yana zuera said...

@cik zulaikha
hehe sabar2 zu eh~.

Related Posts with Thumbnails