Monday, October 25, 2010

post akibat mata tak boleh tidur!.

assalamualaikum. luvly readers n stalkers. thanks 4 visiting my belog!.
its my belog new template actually. after yang ke berapa kali tukar template, background etc. tapi kadang-kadang ada orang bagi alasan: tak suka tukar template
sebab nanti link2 dalam tu hilang semua. tapi bagi yana semua tu tak penting.
yang penting diri sendiri puas!. puas dengan perubahan yang sendiri buat. :)

sekarang jam kat laptop tepat jam 3.14 am waktu tempatan. waktu kat tanjung malim.
bukan kat pasir gudang. damn satu malaysia je pun. sama la waktu dia. =.='
dan sekarang juga, mata ni degil gila nak tidur. da buat-buat tidur pun tanak jugak tidur.
pffft. so, apa nak buat, paksa otak keluarkan idea yang x berapa bernas pun takpe.
asalkan ikut tema : belog updated!.

3.18 am... 3.19 am. seminit berlalu dengan tangan hanya terkedu kat keyboard
menanti otak keluarkan idea. dengan mata menerawang kat sekeliling
bilik cari apa benda yang boleh dijadikan tema untuk post kali ni.
huh~. apa nak tulis ni. -.-'

even tak boleh tidur, ada kerja pun malas giler vavik nak buat.
tak taw la, da set mind kot nak cuti sementara next week.
semua benda pun malas nak buat.

3.23 am. apa lagi ni.

3.24 am. BEKU!.

3.25 am ok, idea datang. :) siapa minat bela pets?. bukan test pad creative products,
bukan pads kotex or intimate. bukan cooling pad.
tapi pet = binatang kesayangan= beloved animal.
yang minat ke, da memang ada ke. bagusla. sebab yana baru nak bercita-cita bela pets.
nak taw apa?.

adakah kucen?.


oh tidak!.


atau rabbit a.k.a arnab?.


tak jugak.


atau hamster?.


em tak jugak.


ok2. banyak sangat tekak-tekuk kan.


yana nak bela IKAN!.


ikan lumba-lumba a.k.a whales! tehee. besar gile.
rumah ak pun tak muat nak jadi akuarium kaw. heheh


TARAA~.

See full size image

hye nama saya pelaga.
ok, ikan pelaga la~. :) comel kan. tehee. dulu pernah jugak bela flowerhorn.
time tu memang tengah glemer orang bela ikan ni. kalau ikut adat cina,
siapa bela ikan ni, ada ONG. tapi, niat kami sekeluarga bela ikan ni,
bukan kerana ong. tapi ntah la ea. semangat kot time tu, akuarium
sebesar-besar alam. ikan siap boleh main kejar-kejar kot.
tapi sangat kesian, time tu hanya dia sorang sekor je dalam akuarium.
dan kadang-kadang tu ditemani monster besar main cak cak ngan dia.
atau datang sambil bawak makanan. :) tapi sayang, atas kecuaian tuan yang
memelihara, ikan tu mati. :(

berbalik kepada pelaga tadi. kenapa boleh terminat nak bela.
yang pertama sekali dan reason paling sangat terkuat, nak tiru cousin yana.
dia pun bela ikan pelaga jugak. sebab dia kata senang nak jaga dan kos pun murah.
makanan dia pun kecik2 je. kalau makanan kita bentuk macam tu. confirm!.
sepuluh kali makan bertambah. jimat ruang pun ye. sebab ikan dia kecik je dan
lagi satu menurut kata cousin yana lagi, ikan ni tak membesar.
em malas nak google, tapi percaya!. :) ok, yana akan memake sure kan,
yang one fine day, akan bela jugak ikan lumba-lumba pelaga.

3.49 am : tiba-tiba mata berair macam ada paip dala kilang mata ni.
tanda ngantuk yang tak bertepi.


ok2. done.
assalamualaikum


8 comments:

Abhamz said...

salam, teruskan minat anda, yang penting kita rasa seronok dan puas hati...

saya follow blog yg cantek ni, sudilah follow blog saya pulak...tq

cik zulaikha said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhhhh.... sudah banyak peningkatang ye belog ini!!!!

-dah ape reply to comment,
-lagu pun bukan auto play(ni dah lame)
-ghajen menghapdet. (den pun kalah wooo..hakhakhak..)

eh, lupe lakkk.. sy suke hamster. tapi hamster leceh sket. NO! leceh banyak! dah tu penjagaan dier pun mahal... T__T tunggu dah keroje la nampaknye..

yana zuera said...

@Abhamz
hehe thanks. tu la, akan kuteruskan minat ku jua!.
:)

yana zuera said...

@cik zulaikha
tehee!. wah ini semua atas tunjuk ajar zu gak. byk bg inspirasi. cewah. hehe ;p

tu la, bela ikan!. hamster sangat geli kalaw jlan2 kat tngan. yana penah pegang rasa cm nak bling je, sbb geli sngt. haha

Amy Syaquena said...

salam...

teruskan minat kamu tue,janji kita rasa kepuasanya...

Amni said...

serius kuching tu comel giler! suka nyer... huhu....

psssttt... saya pon suka gak tukar template.. baru tukar hari ni.. hehehe

yana zuera said...

@Amy Syaquena

yeah. betul tu!. :)

yana zuera said...

@Amni

haha terima kasih la kat cik google. gamba kucen tu. :)

yeay! ada kawan. ingat saya je yg suka tukar2 template. :)

Related Posts with Thumbnails