Friday, June 4, 2010

suster tegar~

Ouh, lama da tak menjengah ke blog yang cutie mutie ni. Ouh perasaan la plak. Hee~. Lama gak la ye x meng’hupdate’ since start cuti ari tu. Saje menyepi kejap dari alam maya ni. Hehe :) em bebalik pada tajuk. Suster tegar!. Yup, cuti ni saya dilantik menjadi suster kecik oleh suster besar. Paham x?. Hehe maknanya, suster tu dalam bahasa Indonesia means jururawat. So, da taw kana pa maksudnya. Hehe but jadi suster pada siapa?. Em ni la yang nak story mory ni. Yana jadi suster to my grand daddy a.k.a my atuk la. Em atuk da tak berapa sihat so sepanjang cuti sem ni berkhidmat la secara tidak langsung sebagai cucu yang penuh taat setia. Wahaha~. Actually, tadela sepanjang. Hyperbola jep tuh. Started 3 weeks lepas dengan rasminya, bila atuk ikut balik rumah yana. Mummy n daddy g kerja, conclusion yana la kena jaga. Wow, memang kena banyak bersabar kot jaga orang sakit ni. Nasib la atuk yana tak banyak kerenah sangat, Cuma tu la, makan sikit je. Supplements bukan nak amek sangat bergantung pada ubat je la. Badan da tak kuat sangat. Ada sekali tu, time die sakit, agak teruk la, sampai demam, badan menggigil2, nak bangun pun tak larat. Cuak wooo. Rasanya macam da tak tertanggung sakit dia tu. Kesian sangat2. Susah nak diungkapkan dengan kata2. Huu~.

Ni story sampingan, hehe ada satu malam tu, mak cik yana dia berbual2 pastu dia cakap ngan yana ‘ k.ngah naik cuti ni kena buat la karangan “pengalaman menjaga atuk sakit”, macam time kecik2 dulu’. Haha agak nak tegelak la dalam hati sebab memang da teniat pun. Cuma tu la, sekarang ni zaman da canggih + mana ada lecturer suruh buat lagi + yana sem depan tak amek subjek BM. Hehe conclusion, story la dalam blog ni. Informal la baru rilex sikit kn. J

Ok la, da kesempitan idea nak tulis apa. Better stop dulu. But before that, ada sikit nasihat ni

1) hargailah mereka yang tersayang selagi mereka masih ada.

2)buat baik berpada-pada, buat jahat jangan sekali. J daa~

p/s : doakanlah kesejahteraan dan kesihatan atuk yana.


Regards, from ur 21st granddaughter to my 81st granddaddy.

J

2 comments:

Ahmad Tajuddin Abdullah said...

ingat bloh Indon tadi

yana zuera said...

haha nope la~. selalu nengok indon jep. ;p

Related Posts with Thumbnails