Monday, September 20, 2010

cerita tak habis.

assalamualaikum, salam sejahtera, salam perpaduan, salam satu malaysia. salam hari raya.
still in mode raya~. :)
salam lama giler vavik x update belog ku sayang, kesian dia terbiar. malang nasib dapat tuan tanah kedaung peMALAS. tape, peMALAS peMALAS pun still gak ada hati nak update. sebab kesian LAGI nengok dia terbiar. pastu kesian orang yang bukak jugak la, yang menunggu update terbaru dari liyana ni. wah wah perasaan x ingat. ada ke orang2 tu?. ada kot, pakcik2 makcik2 kepoh. pastu adik2 akak2 abang2 busybody. ok2! ampun2.

sebenarnya, xtaw nak merepek apa. xde tajuk yang kekal. ok, perkataan lain takde topik yang tetap. dush! sama je kan. whatever.

ok, cerita raya la. nengok sume entry pun pasal gamba raya, cerita hari raya, balik raya kat mana, raya ngan kawan2, baju raya berapa pasang, pastu pasal hantu raya. raya pun tiap2 hari ada cerita hantu kan. lemah jantung mak nengok cerita hantu. lemah jantung pun tetap tegar duduk depan tv, seolah2 kaki da terpaku kat simen, x boleh gerak g mana2. :) lain cerita, tahun ni xde gamba raya. potrait family lebih sesuai. takde takde. kesian. baru nak belagak, tema kami tahun ni baju cotton. tapi tu la x sempat nak belagak sebab gambanye pun takde. sedih. =.=' *tu la, niat x baik nak belagak. tapela, next raya kalaw kita jumpa lagi. insyaAllah.

lagi, tahun ni puas g raya ngan kengkawan sejati. best woi. walaupun penat x hengat. satu hari suntuk, x cukup ngan kengkawan sambung pulak dengan family. dari pukul 9 am sampai 12 am. lepak lepak. rasa macam nak tidur 4 hari sebab g raya lama sangat, tapi apakan daya katil halau suruh bangun pagi esoknya sebab nak kena layan membe adik datang raya. xpe, ikhlaskan hati. :)

lagi cerita pasal raya. statistik duit raya tiap tahun makin menurun. xbest. xbest. oit, sedar sedar la umur da 12 tahun, siapa la nak bagi kat kaw. eh salah taip ea?. 21 tahun. ok, the betul one. tapi alhamdulillah, ada jugak insan insan yang sedar bahawa yana masih memerlukan duit raya. :D

raya tahun ni rasa lain sebab tahun pertama raya tanpa atok.
hanya doa yang mampu dikirimkan, moga arwah tenang disana.


ok la, cukup da kot. story mory pasal raya. kalaw ada update lain kali ea.
kalaw ada la ye. taw, kalaw ada. :p
bubye. wassalam.

5 comments:

ENGKU AISHAH said...

selamat hari raya liyana.ta lambat lagi kan ?
saje dtg2 kat blog membaca ;)

cendawanakrab said...

selamat hari raye juga dri sya..jga diri baik-baik...kirim salam kat famili

yana zuera said...

selamat hari raya juga~. :)

Mia Farrows said...

tak ade gambar raya ke akak??

yana zuera said...

setakat ni xde lagi la mia. kalau ada akan di update!. hehe :)

Related Posts with Thumbnails