Thursday, May 17, 2012

kejayaan dicapai setimpal dengan usaha



assalamualaikum. ehem assalamualaikum. ehem ehemm assalamualaikum!!!.

3 kali bagi salam, takde orang balik lah. 

fuhh fuhh lamanya hai tak tulis dalam belog ni. kesian. last update bulan 1, 
sekarang dah bulan 5. bulan 5 beb. gila lama kau tak update. 

serius lama tak update. serius. bukan sengaja tak update lama-lama,
 tapi tapi tapi hmm memang disengajakan kot. 

macam biasa, kalau dah lama tak update, sekali update tu mesti nak 
cerita kronologi kejadian kenapa sampai tak update. 

januari : sibuk cari tempat latihan industri. at last, diterima pakai kat PPDMT. alhamdulillah. 

februari : berkhidmat kat PPDMT plus duduk rumah untie plus 
takde connection internet equal to tak update lah belog. get it get it. 

mac : still berkhidmat kat PPDMT plus connection internet hanya dapat kat 
office equal to gila kau nak update belog kat office. cari penyakit letttew

april : bersungguh-sungguh siapkan laporan LI kat rumah sendiri dan membantu
 menyokong secara dalaman kepada coursemate yang bersusahpayah, berhempaspulas 
berjuang untuk mendapatkan konvokesyen plus rumah tiada internet connection 
lagi plus kena pergi cc equal to gila kau nak pergi cc. malas ok. 

opss tidak dilupakan dengan kehadiran orang baru dalam family aisyah qaisara. 
secara unofficial yana telah dilantik menjadi tukang jaga sara. 
but it was such a worthy experiences. heheh :)


presenting : caca
(tadi kat atas bukan panggil sara ke) 

mei : alhamdulillah dengan berkat kesabaran dan perjuangan mereka jadinya
 tibalah hari berkonvokesyen dengan gembira. tapi sedih sebab kak long dengan adik tak dapat ikut. :(
 takpelah as long diorang boleh doakan kejayaan yang berterusan. itu sudah cukup. alhamdulillah. 
ouh gamba harap maklumlah, tak dapat lagi. tak nak lah paksa-paksa. gila kau nak paksa-paksa,
 macam lah dia tak de keje lain. yang amik gamba pun sepupu yana. dah baik la tu. foc. get it heheh
tahniah kepada semua graduan!. :) 
lepas ni pergi sambung belajar tak payah kerja. sekolah semua dah penuh. 



muka macam nak tell the world, i've got a degree. belagak.
macam good-good je.  


ouh, sementara ada kak long belum balik ni, boleh la mintak ihsan kat dia pinjam
 berukbang nak online. berukbang sendiri dah terminate. kesian.
 barulah dapat seru nak update belog. 

bila dah update sekali lepas ni nak tunggu seru tu datang ntah bila lagi. 
ok done. 
wassalam 

p/s : sekarang dah konvo, lepas ni boleh lah tunggu orang datang minang. kihkihkih

4 comments:

zulaikha said...

first!!! hehe...


ouh~~ baru tau nape yana x update.. hehe.. (eceh.. kite pun baru2 ni je start update balik..)

btw, congrat auntie!! hehe..

p/s: tunggu org datang meminang ye~~~

yana zuera said...

heheh main point sebenrnya xde intenet je. :D

thank you!. harap2 lpas ni kita sama2 dikurniakan kerajinn yang berlipat kali ganda untk update belog. :D

♥e'in♥ said...

tahniah dh konvo.. :)

yana zuera said...

thank you!. :)

Related Posts with Thumbnails